Otr8ka Tietoa sairauksista
Etsitkö

Huimaus

Syyt

Huimaus - syyt

Avain tuntemuksia kuvaavia teidän huimaus - kuten huimaus, tunne pyörtyminen tai tasapainon menetys - antaa vihjeitä mahdollisista syistä.

Huimaus
Vertigo yleensä johtuu ongelma hermoja ja rakenteiden tasapainoa mekanismin teidän sisäkorvan (tasapainohäiriöitä), jotka tunnistavat liikkeen ja muutoksia pään asennossa. Istumaan tai liikkuvat voivat pahentaa sitä. Joskus huimaus on niin vakavia aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua ja epätasapaino.

Syitä huimaus voivat olla:

 • Hyvänlaatuinen kohtauksittaista paikkasidonnainen huimaus (BPPV). BPPV aiheuttaa voimakasta, lyhyt jaksoja huimaus heti muutoksen asennossa pään, usein kun käännät sängyssä tai istua aamulla. BPPV on yleisin syy huimaus.
 • Tulehdus sisäkorvan. Merkkejä ja oireita teidän sisäkorvan (akuutti tasapainoelimen tulehdus) ovat spontaani puhkeamista voimakas, jatkuva huimaus, joka saattaa kestää useita päiviä, sekä pahoinvointia, oksentelua ja epätasapaino. Sitä voidaan työkyvyttömyyteen vaatii lepoon. Kun liittyy äkillinen kuulon menetys, tämä ehto kutsutaan labyrinthitis. Onneksi tasapainoelimen tulehdus yleensä laantuu ja paranee itsestään.
 • Ménièren tauti. Tauti liittyy liiallinen kertyminen nestettä teidän sisäkorvan. Se on harvinainen tila, joka voi vaikuttaa aikuisille missä iässä tahansa, ja on ominaista äkillinen jaksot huimaus kestävät 30 minuutista useisiin tunteihin.
 • Migreenityyppinen huimaus. Migreeni on enemmän kuin Päänsärkyoireyhtymä. Aivan kuten jotkut ihmiset kokevat visuaalinen "auran" kanssa migreeni, toiset voivat saada huimausta jaksoja ja ovat muita huimausta välillä migreenin.
 • Akustinen neuroma. Akustinen neuroma (tasapainoelimen schwannoma) on noncancerous (hyvänlaatuinen) kasvu tasapainohäiriöitä hermo, joka yhdistää sisäkorvan aivoihin. Oireita akustisen neuroma sisältävät yleensä etenevä kuulon ja tinnituksen toisella puolella liittyy huimausta tai epätasapaino.
 • Muita syitä. Harvoin, huimaus voi olla oire vakavammasta neurologinen ongelma, kuten aivohalvaus, aivoverenvuoto tai multippeliskleroosi. Tällaisissa tapauksissa muut neurologiset oireet ovat yleensä läsnä, kuten kahtena näkeminen, puheen puuroutuminen, kasvojen heikkous tai tunnottomuus, raajan koordinointi tai vakavia tasapaino-ongelmia.

Tunne pyörtyminen (presyncope)
Presyncope on lääketieteellinen termi huimaukseen ja sekavaksi menettämättä tietoisuutta. Joskus pahoinvointi, kalpea iho ja clamminess mukana tunne pyörtyminen. Syitä presyncope ovat:

 • Verenpaineen lasku (ortostaattinen hypotensio). Dramaattinen lasku systolinen verenpaine - suurempi numero verenpaineen käsittely - voi johtaa pyörrytystä tai tunne pyörtyminen. Se voi ilmetä, kun istuu tai seisoo liian nopeasti.
 • Riittämätön tuotanto verta sydämeen. Edellytykset, kuten mikä tahansa eri sairauksien sydänlihaksen (kardiomyopatia), epänormaali sydämen rytmi (rytmihäiriö) tai pienentää veren määrä voi aiheuttaa riittämätön verenvirtaus sydämestäsi.

Tasapainon menetys (epätasapaino)
Epätasapaino on tasapainon menetys tai tunne horjumista kun kävelet. Syyt voivat olla:

 • Sisäkorvan (tasapainohäiriöitä) ongelmia. Poikkeavuudet teidän sisäkorvan voi aiheuttaa voit tuntuu että olet epävakaa kävellessä, varsinkin pimeässä.
 • Aistien häiriöt. Ellei visio ja hermovaurioita jaloissa (perifeerinen neuropatia) ovat yleisiä iäkkäiden ja saattaa aiheuttaa vaikeuksia ylläpitää saldosi.
 • Nivelten ja lihasten ongelmia. Lihasheikkoutta ja nivelrikko - tyyppi niveltulehdus, johon liittyy kulumisesta teidän nivelet - voi myötävaikuttaa tasapainon menetys, kun se liittyy teidän kantavissa nivelissä.
 • Neurologiset sairaudet. Erilaiset neurologiset häiriöt voivat johtaa asteittain tasapainon menetys, mukaan lukien Parkinsonin tauti, pikkuaivoataksia, normaali paine vesipää ja selkäytimen sairaudet.
 • Lääkehoito. Tasapainon menetys voi olla sivuvaikutuksena tiettyjä lääkkeitä, kuten anti-helat lääkkeitä, rauhoittavia ja rauhoittavia.

Muut huimausta tuntemuksia, kuten kelluvat, uinti tai raskas harkiten
Muut "pyörryksiin" tuntemuksia, jotka ovat vaikeampia kuvata voi sisältyä tunne "sekaisin" tai joilla tunne kehruu pääsi sisällä. Joitakin syitä ovat:

 • Lääkehoito. Verenpainetta alentava lääkitys voi aiheuttaa heikotusta, jos he alentaa verenpainetta liikaa. Monet muut lääkkeet voivat aiheuttaa epäspesifinen tunteita huimausta että ratkaista, kun lopetat lääkityksen.
 • Sisäkorvan sairauksia. Jotkut sisäkorvan poikkeavuudet voivat aiheuttaa pysyviä, ei-huimaus-tyyppinen huimaus.
 • Ahdistus. Tietyt ahdistuneisuushäiriöt, kuten paniikkikohtauksia ja pelkoa kotoa tai ollessa suuri, avoimiin tiloihin (agorafobia), saattaa aiheuttaa huimausta. Joskus yksi syy - kuten tasapainoelimen häiriö - voi aiheuttaa oireita, mutta ahdistus aiheuttaa teidän huimausta jatkua senkin jälkeen, kun sisäkorvan ongelma on ratkaistu.

Auta parantamaan sivu

Löysitkö mitä etsit?

Etsitkö
Syötteet

Tilaa! Pysy ajan tasalla viikoittain uutiskirjeen monenlaisia ​​terveyteen liittyvistä aiheista.

Kategoriat
Mainos